Vanaf de start in 2008 hebben we de voor- en nadelen van het ouder worden en de vergrijzing in onze theatershows van vele kanten belicht. Nu 10 jaar later zou je je kunnen afvragen of onze kijk op het ouder worden is veranderd. Tijd om de balans op te maken.

Hoever reikt je horizon nog en wat ligt erachter? Ben je als oudere op weg naar een “voltooid leven” of zit je nog vol plannen voor de toekomst? Zijn ouderen alleen maar een kostenpost of een onmisbare schakel in onze maatschappij? Zwarte Piet splijt de samenleving al enkele jaren in felle voor- en tegenstanders. Maar ook over andere topics in onze snel polariserende maatschappij denken we liever in zwart en wit, terwijl “grijs” misschien wel wijzer is. Deze thema’s komen o.a. in dit jubileumjaar aan bod in een theatershow waarin de nodige zelfspot, humor en prachtige muziek opnieuw de ingrediënten zijn. Geïnspireerd door de bestsellers van Hendrik Groen laat de groep zien dat er nog volop muziek in het leven zit. Laat je niet kisten! Zolang er leven is, is er hoop en alle reden om er nog zoveel mogelijk van te maken.

Iedereen wil gelukkig worden, maar hoe bereik je dat? Septimbre garandeert het publiek, dat het de zaal na deze voorstelling gelukkiger zal verlaten dan bij binnenkomst.
Het eerste programma (2008). De meeste Septimbre-leden lopen dan tegen de zestig, een mooie leeftijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Het programma is een persoonlijke, muzikale en humoristische ode aan het leven!